Příprava staveniště

10. 11. 2016 Josef Krob

Co se na stavbě děje, že se viditelně nic moc neděje?

  • Děje se to, že se připravuje přestěhování vártnice, která bude rozdělena na dvě funkční části. Dohledové centrum, které bude v bově B, kde budou umístěna zařízení hlídající všechna čidla a bezpečnostní kamery a podobné věci a vlastní vrátnice u vchodu s klíči a vrátným. K oběma částem je třeba dotáhnout dráty a dráty a kabely a dráty, no je jich moc, je třeba najít trasy, nic moc při tom nezničit a nepoškodit a zachovat provoz všech telefonů, hlásičů, čidel a poplachů.
  • Připravuje se trasa a přístupy do budovy pro vozíčkáře.
  • Také se musí prohlédnout budovy, zda někde u trámu nevisí netopýr nebo nezimuje nějaký jiný tvor, který by měl být chráněn před stavební činností.
  • Musí se zřídit přípojka elekřiny pro stavbu, stejně tak vody, tedy musí se jednat s dodavateli, předem to vše naplánovat, získat všechna povolení a nakonec to i provést.

Na to všechno musí být doklady, nejlépe trojmo plus digitální verze, ke všemu se musí vyjádřit spousta lidí a další to musí schválit. Takže se toho děje dost, zatím tedy spíše málo viditelně a slyšitelně, ale záhy budou na řadě bourací práce, to nám ten klídek skončí.


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info