Kam s ním?

Není to jednoduché a bude to mnohdy to první, čeho se návštěvník FF MU všimne.

30. 3. 2018

Hledá se nejlepší místo.

Umístění nápisu MASARYKOVA UNIVERZITA (samozřejmě fontem podle nového vizuálního stylu) není tak jednoduché, jak by se zdálo. Když se vezmou v úvahu všechny požadavky, tak se ukáže, že jejich průnikem je neexistující místo. Tak musíme slevovat a hledat nejpřijatelnější kompromis. 

Krásné místo by bylo nad okny do čítárny. Tam ale není hlavní vchod a příchozí by to mohlo plést. Tak tedy někde blízko u vchodu. Přímo nad ním. Nad vchodem a vrátnicí je betonový kšilt. Na něj. Jenže kšilt je kvůli spádu a odtoku dešťové vody nakřivo a když se na něj dá rovný nápis bude to moc vidět. Tak se dá nápis nikoli nad kšilt, ale tak aby se s ním částečně překrýval. No jo, to ale pak mají písmena různé pozadí a nápis je mnohem hůře čitelný. Tak na zeď vedle vchodu. Tam by to snad šlo, ale nevejde se tam v jednom řádku, bude muset být ve dvou a tím se dostane docela nízko.

Navíc máme minimálně dvě barvy písmen. Černá písmena by ladila s nápisy, které jsou už na budově A a B2, ale zase nejsou moc dobře vidět na zdi. Nerezová vidět jsou. Tak jsme si to nechávali ukázat v reálu s jedním písmenem, nafotili a teď bude pan architekt kreslit.

Asi to vyhraje zeď vedle vchodu. 


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info