JK, 10. prosince 2015 14:13

Při dnešním jednání nás jeden detail dovedl k úvahám o charakteru vchodu do samotného areálu. V územním rozhodnutí a architektonickém návrhu je vstup do areálu vekovní branou s betonovou stříškou, pod kterou je okénko do vrátnice. Mnozí tento vstup kritizovali pro jeho vzhled - vypadá to jaká brána do fabriky - jiní to hájili, protože to byl vstup do areálu, na nádvoří a teprve odtud do jednotlivých budov. Ale přes veškerou digitalizaci a otevírání dveří na kartičky, stále zůstává dost těch, kteří do této vrátnice chodí pro klíče, někteří návštěvníci se tu informují, kde co je, prostě dost často je třeba komunikovat s vrátným, který tedy musí otevřít okéno, protože reproduktory a podobné komunikátory nejsou univerzálně použitelné. Časté otevírání okenka nevadí, pokud je celá vrátnice ve vstupní hale, kde je přijatelná teplota po celý rok, otevírat pořád okéno v zimním období do venkovního prostoru s sebou nese nepohodu. Stejně tak pro toho, kdo stojí venku na mrazu a má podepisovat převzetí klíčů, to není dost komfortní. Prostě chybí recepce.  Hned se objevily i nějaké nápady na řešení, zatím však nic definitivního. O dalším vývoji budeme informovat.


Používáte starou verzi internetového prohlížeče, která již není podporována. Je možné, že některé aplikace nebudou zobrazeny správně, některé funkčnosti nebudou dostupné, případně budou dostupné v omezeném rozsahu.